Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczne i niecodzienne babeczki na wytrawnie.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z listy :
    1,5 szk białego ryżu
    350 g wędzonego boczku
    1/2 średniej cukinii
    Składnik podstawowy dodatkowy :
    1 czerwona papryka
    Składniki robocze :
    sól ziołowa
    sól czosnkowa
    pieprz kolorowy
    cebulka granulowana
    papryka ostra
    2 jajka
    2 łyżki kaszy manny
    kurkuma
    Dekoracja :
    roszponka
    czarne oliwki
    pikantny ketchup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką
etap 1 1. W dużej ilości wody z dodatkiem soli i kurkumy ugotuj ryż i odcedź na sicie.
    Boczek, cukinię i paprykę pokrój w kostkę.
    Na patelnię wrzuć boczek i podsmaż go, dodaj potem cukinię i paprykę i smaż jeszcze chwilę.
  • Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką
etap 2 2. Zawartość patelni przełóż do miski, dodaj ryż i przyprawy i wymieszaj wszystko, lekko przestudź.
    Następnie wsyp kaszę mannę i wlej rozbełtane jajka ( jajka i kasza ma za zadanie związanie babeczek ) i ponownie wymieszaj.
  • Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką
etap 3 3. Foremki silikonowe umieść w dołkach formy do muffinek i rozdziel masę ryżową.
  • Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką
etap 4 4. Babeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj 30 minut.
    Podawaj gorące np. z ketchupem.

Porady

Babeczki najlepiej smakują ciepłe, jeśli nie zjemy od razu można podgrzać chwilę w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cukinia Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować