Ryżowa z kukurydzą

5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Jestem studentką. W przerwach między wykładami zajadam się tą pożywną sałatką.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. ryżu
    ● zupka chińska, np. „ostry kurczak”
    ● filet z kurczaka
    ● czerwona papryka
    ● puszka kukurydzy
    ● pęczek koperku
    ● ok. 150 ml majonezu
    ● pieprz
    ● olej
    ● przyprawa do gyrosa
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ryżowa z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowa z kukurydzą 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Oprószamy
    przyprawą do
    gyrosa i smażymy na
    rozgrzanym oleju.
  • 2. Paprykę myjemy,
    usuwamy gniazdo
    nasienne, miąższ
    kroimy w paski.
    Smażymy na oleju.
    Studzimy.
  • 3. Makaron z zupki
    chińskiej zalewamy
    wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut.
    Osączamy i doprawiamy dołączonymi
    przyprawami.
  • 4. Mięso mieszamy z makaronem,
    ryżem, papryką i osączoną
    kukurydzą. Dodajemy majonez
    i posiekany koperek.
    Doprawiamy pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować