Ryż z sosem pomidorowym

4.51 (148 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Takie obiady lubię robić - szybko, smacznie, wykorzystując resztki z lodówki.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • * pół torebki białego ryżu
    * 6 mini kiełbasek drobiowych pokrojonych na plasterki
    * przecier pomidorowy około 100 ml
    * 6 pieczarek małych obranych i pokrojonych na plastry
    * kilka zielonych oliwek
    * przyprawy: zioła prowansalskie, tymianek, sól, pieprz, czosnek granulowany, 3 łyżeczki sosu sojowego, łyżeczka syropu klonowego
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Ryż z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu i w tym samym czasie przygotowuje resztę dania.
  • 2. Na patelni rozgrzanej na małym ogniu podsmażam kiełbaski drobiowe . Wysmażam z nich tłuszcz i zbieram go ręcznikiem papierowym :)
  • 3. Dodaję do kiełbasek pieczarki, oliwki, zioła prowansalskie, tymianek, czosnek, mieszam i dodaję sos sojowy, zalewam przecierem, dodaję syrop klonowy, odrobinę soli i pieprz. Mieszam, zagotowuję i na małym ogniu pod przykryciem gotuję około 5 minut.
  • 4. Sosem zalewam ugotowany ryż i danie gotowe!

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować