Ryż z sosem chińskim

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie szykujemy z synem na wyjątkowe okazje.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● 2 pory
    ● po 3/4 żółtej, czerwonej i zielonej papryki
    ● 4 woreczki ryżu
    ● 2 marchewki
    ● słoik pędów bambusa
    ● słoik kiełków fasoli mung
    ● op. curry (bez cynamonu)
    ● szkl. mleka
    ● łyżka margaryny
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z sosem chińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Mieszamy z 1/2 łyżeczki curry.
    Resztę curry mieszamy
    z mlekiem. Marchewki i pory
    kroimy w talarki, papryki
    w słupki, a mięso w kostkę.
    Bambusa i kiełki osączamy.
  • 2. Mięso smażymy na margarynie,
    dodajemy warzywa
    i pędy bambusa. Dusimy, aż
    marchewka zmięknie. Wsypujemy
    kiełki i zalewamy mlekiem.
    Mieszamy i solimy. Podajemy
    z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować