Rybki „w wodzie”

5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Sałatka z taką dekoracją zaskakuje wszystkich. A do tego łatwo się ją przygotowuje.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 2 puszki szprotów w oleju
    ● 2 ziemniaki
    ● 2 marchewki
    ● 2 cebule
    ● 2 jajka
    ● 5 dag żółtego sera
    ● sól
    ● olej
    ● majonez
    ● kilka piórek szczypiorku
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Rybki „w wodzie” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i jajka gotujemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Cebule kroimy w kostkę. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach
    i smażymy z cebulą na oleju. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Szproty osączamy z oleju, przekrawamy na pół. Kilka części z ogonkami odkładamy do dekoracji.
  • 4. W salaterce układamy warstwowo: ziemniaki (oprószamy solą), majonez, cebulę z marchewką, szproty, ser i jajka. Solimy. Wierzch obficie smarujemy majonezem. Lekko wciskamy ogonkami do góry odłożone szprotki i szczypiorek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Szprotki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować