Rybka z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odciąć wierzch bułki, ze środka wydrążyć środek.
2.Do środka włożyć pokrojoną w paseczki wędlinę, pokrojony w kosteczkę pomidor i szczypiorek.
3.Wbić jajko. Posolić popiperzyć. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i zapiekać aż jajko się zetnie. (nie przykrywać bułki odkrojoną częścią)
4.Jeśłi plasterki kiełbasy są dość wielkie z każego powycinać kółka.
5.Gdy jajko się zetnie wyjąć bułkę, przykryć odciętą częścią bułki, ułożyć na niej plasterek sera żółtego. Wstawić na chwilkę do piekarnika by ser się roztopił.
6.Gdy ser się roztopi przykleić do niego kóleczka z kiełbasy na kształt łuski. Ponownie wstawić do piekarnika, by kiełbaska się podpiekła.
7.Z plasterka oliwki zrobić oczko, z pomidorka usta, a z kapusty czerwonej płetwy
Komentarze