Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami

4.48 (145 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kawałki fileta z ulubionej ryby
    1 opakowanie mrożonych brokułów
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    3-4 ząbki czosnku
    4 jajka
    2 łyżki jogurt
    5 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba zapiekana ze szpinakiem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut, odcedzić. Szpinak wrzucić na patelnię, a kiedy rozmarznie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia do zapiekania ułożyć kawałki ryby, na rybie rozłożyć różyczki brokuła i szpinak. Całe jajka zmiksować do spienienia, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z jogurtem i wylać na rybę. Na wierzch zetrzeć ser żółty. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować