Ryba z warzywami na parze

4.49 (172 ocen)

  • 40 min

Dzisiaj propozycja na lekki i pyszny obiad z rybą w roli głównej. Ja swoje warzywa i rybę przygotowałam na parze, ale można też zrobić pieczone. Ważne by danie było lekkie i dobrze doprawione cytryną oraz ziołami.

  • 40 min

Składniki:

  • * 2 kawałki dowolnej ryby - u mnie mintaj
    * 2 małe ziemniaki
    * sól , pieprz
    * sok z cytryny
    * bazylia , inne ulubione zioła
    * dowolny mix warzyw
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z warzywami na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na mniejsze kawałki , przyprawić do smaku, Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. W garnku do gotowania na parze, bądź na specjalnej kratce ułożyć ziemniaki, warzywa i parować około 20 -30 minut. Dodać rybę i parować kolejne 10 minut. Całość skropić sokiem z cytryny i posypać ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować