Dzisiaj propozycja na lekki i pyszny obiad z rybą w roli głównej. Ja swoje warzywa i rybę przygotowałam na parze, ale można też zrobić pieczone. Ważne by danie było lekkie i dobrze doprawione cytryną oraz ziołami.
40 min
Składniki:
* 2 kawałki dowolnej ryby - u mnie mintaj
* 2 małe ziemniaki
* sól , pieprz
* sok z cytryny
* bazylia , inne ulubione zioła
* dowolny mix warzyw
Ryba z warzywami na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę pokroić na mniejsze kawałki , przyprawić do smaku, Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. W garnku do gotowania na parze, bądź na specjalnej kratce ułożyć ziemniaki, warzywa i parować około 20 -30 minut. Dodać rybę i parować kolejne 10 minut. Całość skropić sokiem z cytryny i posypać ziołami.
Komentarze