Ryba z pomidorem, porem i mozarellą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i pyszna odmiana podania ryby.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety rybne w kostce
    1 por
    1 pomidor
    mozarella
    bazylia
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    oliwa

Ryba z pomidorem, porem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem, bazylią. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Podpiec 10 min w 180 stopniach.
  • 2. Pora oczyścić, pokroić w plasterki, poddusic na oliwie. Wyłożyć na podpieczoną rybę.
  • 3. Na pora ulożyć po plastrze pomidora.
  • 4. Przykryć plastrem mozarelli.
  • 5. Piec ok 15 min w 180 stopniach.
  • 6. Ozdobić świeżą bazylią.

Komentarze

Podobne przepisy