ryba w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

znakomite danie w chrupiącym cieście

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 szklanka mąki pszennej
    • 2 jaja
    • 0,75 szklanka mleka
    • 3/4 szklanki wody
    • szczypta soli
    • 3 łyżki oleju roślinnego

    ryba
    • 1 kg miruny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, blendujemy blenderem ze spacjalną końcówką.
    Rybę solimy, obtaczamy w cięście i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Rybę podajemy z frytkami i sosem czosnkowym lub innym według uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować