Ryba w cieście

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Prosty sposób na rybę

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 120 g mąki pszennej
    jajko
    180 ml mleka
    800 g filetów z ryby (u mnie miruna)
    sól i pieprz

Ryba w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłucz, osusz ręcznikiem kuchennym i pokrój na mniejsze kawałki.
    Rybę oprósz solą i pieprzem, na następnie obtocz w ok. 2 łyżkach mąki.
    Mleko,jajko i pozostałą mąkę dokładnie wymieszaj. Dodaj odrobinę soli.
    Rybę zanurz w cieście i smaż na dobrze rozgrzanym oleju.
    Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy