Ryba w chrupiącej panierce

4.48 (184 ocen)

Filety ryby w chrupiącej panierce z dodatkiem aromatycznych ziół.

Składniki:

  • 2 filety morskiej ryby
    80 g mąki ziemniaczanej
    100 g mąki pszennej
    5 g sody oczyszczonej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    woda gazowana
    ½ łyżeczki suszonej bazylii
    ½ łyżeczki suszonej pietruszki
    szczypta majeranku, kurkumy, oregano i tymianku
    ½ łyżeczki soli
    pieprz do smaku
    natka pietruszki
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w chrupiącej panierce 1. W misce łączymy ze sobą mąkę ziemniaczaną, pszenną, sodę i zioła. Dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz. Mieszając powoli wlewamy wodę gazowaną do uzyskania konsystencji śmietany. Odstawiamy na 15 minut. Następnie maczamy filety ryby w cieście. Smażymy na oleju do zarumienienia. Posypujemy natką pietruszki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Pietruszka Przyprawy Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować