• Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z ryby: 50 dekagramów
    - orzechy włoskie: 1 szklanka
    - ocet winny: 0.75 szklanki
    - czosnek: 3 ząbki
    - mielony cynamon: 0.5 łyżeczki
    - mielone goździki: 0.5 łyżeczki
    - ziarna kolendry: 1 łyżeczka
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
    - ziele angielskie: 8 sztuk
    - ziarenko pieprzu: 1 sztuka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba satsivi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, podzielić na kawałki, zalać wodą tak aby przykrywała rybę, dodać ziele angielskie i listki laurowe. Przykryć i ugotować. Orzechy zmiksować z czosnkiem, ziarenkiem pieprzu i solą. Dodać zmiażdżone nasiona kolendry oraz płyn z gotowania ryby. Wymieszać i przełożyć do rondelka. Dodać posiekaną cebulę i gotować 10 minut. Ocet winny wymieszać z cynamonem, goździkami, mielonym pieprzem. Dodać do rondelka i gotować kolejne 10 minut. Sosem polać rybę, ostudzić i podawać. Ocet winny można zastąpić sokiem z granatów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gruzińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować