Ryba po karaibsku

0 (0 ocen)

Potrawa dla miłośników ryb a jednocześnie ostrego pora. Danie idealne na przekąskę.Przepis na tą pyszną rybkę znalazłem w katalogu wakacyjnym.

Składniki:

  • 3 filety z soli
    mały kawałek pora
    200 g śmietany 30 %
    1 jajko
    100 g sera żółtego
    1 łyżka masła
    sól morska
    pieprz cytrynowy
    1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
    szczypta gałki muszkatołowej

Ryba po karaibsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba 1. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym (18x18cm)
    układamy rybę. Doprawiamy z wierzchu solą i pieprzem.
  • Ryba 2. Por kroimy w krążki, przykrywamy wierzch ryby.
  • ryba 3. W miseczce mieszamy razem śmietanę, jajko, ser żółty.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • Ryba 4. Masą zalewamy naszą rybę. Wierzch posypujemy suszonymi pomidorami.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy przez ok. 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy