RYBA PO GRECKU

4.49 (172 ocen)

  • 60 min

Najłatwiejsza potrawa z ryby ,która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno ;jako danie główne ,jako przystawka,jako kolacja ...

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:

    4 filety z ryby ( np mintaj,tilapia,limanda; takie polecam;)
    przyprawa do ryb
    vegeta
    pieprz
    mąka do panierowania
    1 jajko do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    2 marchewki
    2 pietruszki
    kawałek korzenia selera
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RYBA PO GRECKU 1. Filety z ryby oprószyć przyprawami ,panierować w mące ,jajku,bułce.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach,podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Doprawić vegetą,pieprzem.Następnie podlać wodą i dusić do miękkości.rybę ułożyć na półmisku,na wierzch wyłożyć warzywa.Podawać na ciepło lub na zimno
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować