Ryba po grecku

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Ryba po grecku zajada się cała rodzina

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg morskich ryb
    1 duża cebula,
    Duża marchew, pietruszka, kawałek selera
    Olej do smażenia,
    Mała puszka koncentratu pomidorowego
    1 listek laurowy
    2 ziela angielskiego
    2 łyżki octu
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby usmażyć na oleju.
    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę po czym przez 5 min gotować ja w wodzie z octem, odcedzić.
    Jarzyny utrzeć na tartce z dużymi oczkami zalać wodą dodać łyżeczkę oleju i dusić do miękkości. Ryby, cebulę i jarzyny wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać listek laurowy i ziele ang osolić do smaku.
    Schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować