Ryba po grecku

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

ryba z warzywami

  • 60 min

Składniki:

  • 3 marchewki
    3 cebule
    2 pietruszki
    2 pory
    seler
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sok z 1/2 cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
    ostra mielona papryka
    liść laurowy
    ziele angielskie
    filet z mintaja ok 1 -1 1/2 kg
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pory czyszczę i kroję w półplasterki. Resztę warzyw myję i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Olej rozgrzewam, wrzucam wszystkie warzywa i smażę przez kilka minut. Dodaję liść, ziele angielskie, sól i cukier. Podlewam wodą, przykrywam i duszę do miękkości. Do miękkich warzyw dodaję koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Rybę kroję w dzwonka , wrzucam do warzyw i duszę wszystko razem, aż rybą będzie miękka. Ponownie doprawiam do smaku, nakładam na talerz i podaję z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować