Ryba niebanalna

0 (0 ocen)

  • 45 min

Alternatywa dla ryba panierowanej.

  • 45 min

Składniki:

  • : ½ kg ryb (morszczuk, sola, tilapia), 20 dag pieczarek, 1 cebula, 1 duży ząbek czosnku, 3 pomidory, sól, pieprz, pieprz ziołowy, olej rzepakowy do smażenia

Ryba niebanalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - ryby posolić, popieprzyć. Podsmażyć na tłuszczu.
    - cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Pieczarki pokroić w plasterki. Pomidory obrać ze skórki i pokroić.
    - Cebulę podsmażyć na czosnkiem na oleju, dodać pokrojone pieczarki. Na koniec dodać pokrojone pomidory. Smażyć do rozpadnięcia się pomidorów.
    - W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone ryby, na każdą nałożyć porcję warzyw.
    - Piec ok. 30 min temp 180 st. C. Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Do smażonych warzyw można dodać paprykę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy