: ½ kg ryb (morszczuk, sola, tilapia), 20 dag pieczarek, 1 cebula, 1 duży ząbek czosnku, 3 pomidory, sól, pieprz, pieprz ziołowy, olej rzepakowy do smażenia
Ryba niebanalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- ryby posolić, popieprzyć. Podsmażyć na tłuszczu.
- cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Pieczarki pokroić w plasterki. Pomidory obrać ze skórki i pokroić.
- Cebulę podsmażyć na czosnkiem na oleju, dodać pokrojone pieczarki. Na koniec dodać pokrojone pomidory. Smażyć do rozpadnięcia się pomidorów.
- W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone ryby, na każdą nałożyć porcję warzyw.
- Piec ok. 30 min temp 180 st. C. Podawać z ziemniakami i surówką.
Komentarze