RYBA FASZEROWANA W GALARECIE

4.44 (162 ocen)

  • 60 min

Ryba faszerowana raczej rzadko pojawia się na naszych stołach.Na moim-zazwyczaj tylko od święta.A tak nie powinno być.To samo zdrowie! I ten smak!

  • 60 min

Składniki:

  • -4 szt.marchewki
    -2 szt.pietruszki
    -1 seler
    -kawałek pora
    -3 szt.cebuli
    -ziele angielskie
    -liście laurowe
    -2 kg.morszczuka
    -2 jajka
    -zielona pietruszka
    -2-4 łyżki kaszki mannej i bułki tartej
    -sól,pieprz,czosnek do smaku
    -opakowanie żelatyny
Wystaw ocenę:

4.44 (162 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba faszerowana w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba faszerowana w galarecie 1. Obrałam parę marchewek, pietruszek,selera i pora.
    Pokroiłam je na drobne kawałki,żeby oddały smak podczas gotowania.
    Wrzuciłam je do większego garnka gdzie dorzuciłam jeszcze cebulkę,ziele angielskie,liście laurowe,pieprz i sól i gotowałam wszystko około godziny.
    Po ugotowaniu wyłowiłam wszystko i zabrałam się za rybkę.
    Dwa kilo morszczuka (może być dowolny filet wedle smaku)
    zmieliłam przez maszynkę.
  • Ryba faszerowana w galarecie 2. Dwie cebule pokroiłam,podsmażyłam i również zmieliłam.
    Dodałam do ryby dwa całe jajka,sporo zielonej pietruszki,
    parę łyżek kaszki mannej i tartej bułki.
    Przyprawiłam solą,pieprzem i czosnkiem.
    Wszystko dokładnie wymieszałam.
  • Ryba faszerowana w galarecie 3. i włożyłam do...i tutaj napomknę ,że ile głów tyle pomysłów...
    do rękawa uciskowego z bandaża,ponieważ czym ściślej tym ryba będzie się lepiej kroić.
  • Ryba faszerowana w galarecie 4. Tak uformowany rulon wlożyłam do uprzednio wcześniej
    przygotowanego wywaru i gotowałam około godziny.
  • Ryba faszerowana w galarecie 5. Po ugotowaniu i wyjęciu ryby rozpuściłam żelatynę
    (w moim przypadku na 2 litry wywaru zużyłam jedno opakowanie).
    Masę rybną pokroiłam w plasterki, które nim zalałam.
    Możecie udekorować i dodać do galaretki dowolne składniki
    np.jajko,groszek w zależności od smaków.
    Rybka najlepiej smakuje z chrzanem.
    Spróbujcie! Polecam!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować