rurki z kremem

0 (0 ocen)

Uwielbiam słodkości

Składniki:

  • 2½ szklanki mąki
    1 kostka margaryny
    1 łyżka - cukru waniliowego
    1 szklanka - kwaśnej śmietany
    szczypta soli

    bita śmietana

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimną margaryną. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zarobić ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
  • 2. Następnie cienko rozwałkować i pokroić w paski o szerokości 2 cm i długości około 20 cm. Nawinąć na metalowe rurki (wcześniej trzeba je posmarować masłem). Piec w temperaturze 200-220 st. C 25 min.
  • 3. Jeszcze gorące delikatnie ściągnąć z rurkowych foremek. Napełnić rurki bitą śmietaną bądź kremem budyniowym. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Porady

Rurki jeszcze gorące delikatnie ściągnąć z foremek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy