Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw proponuję zrobić krem.
Z mleka na przygotowanie kremu odlewamy 3/4 szklanki mieszamy z żółtkami budyniem i łyżką mąki. Resztę mleka zagotowujemy i do zagotowanego mleka wlewamy przygotowaną masę szybko mieszając. Ugotowany budyń odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
2.Następnie ze składników zagniatamy kruche ciasto rozwałkowujemy ciasto na cienkie placki, które następnie kroimy w paski. Foremki smarujemy masłem i każdy pasek ciasta nawijamy na foremkę. Tak abym po upieczenie otrzymać szczelną rurkę. Pieczemy ok 20 min. W zależności od posiadanego piekarnika.
3.Masło miksujemy ze szklanką cukru pudru na gładką masę. Następnie powoli dodajemy ostudzony budyń. Powstałą masą szprycujemy rurki. Rurki posypujemy cukrem pudrem.
Można je spożywać od razu lub schłodzić w lodówce
Porady
Często najpierw piekę rurki a dopiero na drugi dzień robię krem. Z tej porcji wychodzi ok 45 sztuk.
Polecam warto.
Komentarze