Rurki z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu,uwielbiane przez dzieci.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    cukier
    200 ml śmietany kremówki 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1,5 łyżeczki żelatyny
    truskawki do dekoracji

Rurki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć,pokroić w paski szerokości 1,5 cm.Foremki posmarować tłuszczem,wtedy lżej jest zdjąć upieczone rurki.Paski nawijać na foremki,dbając o to by ciasto zachodziło na siebie.Rurki obtaczać w cukrze,układać na wyłożonej papierem blaszce,piec ok 15 minut w temperaturze 200 stopni.
    2.Żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu,ostudzić.
    3.Śmietanę ubić dodać cukier puder i żelatynę.
    4.Rurki nadziewać śmietaną,udekorować truskawkami.

Porady

Można podawać z innymi owocami.

Komentarze

Podobne przepisy