Rurki z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto bardzo ładnie się wyrabia a później wałkuje i nawija na foremki.Są kruche i pyszne...

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki :

    250 gr maki
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    20 gr masła
    szczypta soli

    Do dekoracji :
    500 ml kremówki 36 %

Rurki z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto.
    Wstawić zawinięte w folie spożywczą do lodówki na 1 godzinę. Po czym rozwałkować ciasto bardzo cienko na grubość ok 2 mm. Pociąć na długie paski o szerokości 2 cm. Owijać foremki do rurek wysmarowane tłuszczem( zaczynamy od strony najwęższej do szerszej) każdą rurkę obtoczyć w cukrze. Poukładać na blaszce wysmarowanej tłuszczem.Piec ok 15 min w 180 st.

    Po wystudzeniu rurek nabić je ubitą kremówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy