Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem

4.49 (166 ocen)

Ruloniki z łososiem są wspaniałe na każdą imprezę.

Składniki:

  • - 1 op. ciasta francuskiego
    - 150 g wędzonego łososia
    - 250 g szpinaku
    - 2 serki camembert
    - 3 ząbki czosnku
    - sól
    - pieprz
    - masło ok. 4 łyżek
    - żółtko
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozłożone produkty na cieście 1. Szpinak myjemy, obsuszamy i smażymy na maśle, dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy do wyparowania wody ze szpinaku. Rozsmarowujemy całość na rozwiniętym cieście francuskim. Pokrojonego w paski łososia układamy naprzemiennie z serem camembert na całym cieście.
  • Pocięte ruloniki 2. Zwijamy całość w rulon i smarujemy żółtkiem. Kroimy na ok. 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenie.
  • Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem 3. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C. i pieczemy około 15 minut do zrumienienia. Są dobre za równo na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować