Różyczki z szynką i serem

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Przepis powstał w ponury i szary dzień. Uwielbiam z Mężem ciasto francuskie niekoniecznie na słodko więc postanowiłam eksperymentować i tak oto powstały różyczki z szynką i serem

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    14 plastrów szynki
    4 plastry sera
    3 ogórki korniszone
    ketchup do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Różyczki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01b1g3m 1. Ciasto francuskie należy rozwinąć, pociąć w paski 5 cm.(z jednego ciasta wychodzi 7 różyczek)
    Następnie pasek ciasta francuskiego smarujemy ketchupem układamy 4 półplasterki szynki, pasek sera oraz kawałki ogórka korniszonego
  • image-0jqt6sw 2. Brzeg ciasta należy złożyć do środka
  • image-10puv6f 3. Po ułożeniu składników na cieście francuskim należy je zwiać w rulon tak, aby powstała nam różyczka. Gotowe różyczki wkładamy do piekarnika na 20 min w 180*C

Porady

Do środka różyczek można dodać dowolne składniki wedle upodobania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować