RÓŻYCZKI KARNAWAŁOWE

4.49 (194 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Różyczki pięknie prezentują się na stole, a goście są zachwyceni;)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 margaryna palma z murzynkiem
    1 szklanka cukru pudru
    3 szklanki mąki
    5 żółtek
    można dodać 1 białko z jajka lepiej jest ciasto zwarte i nie rozchodzi się
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Marmolady

Różyczki karnawałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść i włożyć do lodówki na około 1 godz.
  • 2. Rozwałkować i wycinać kółka literatka(szklanka za duża kieliszek za mały).
  • układamy po 5 kółek 3. Układać kółka 5 sztuk aby lekko zachodziły na siebie .
    Łączenia przygnieść palcem.
  • 4. Nałożyć niewielką ilość marmolady aby każde kółeczko było posmarowane i zwijać lekko rulonik.
  • 5. Taki rulonik przekrawamy na pól i wychodzą dwie róże.
  • różyczki 6. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenie każdej róży rozchylamy płatki i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach aż do uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować