Rożki z ciasta francuskiego z malinami

4.4 (174 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lukrem i palce lizać.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    - 100 g malin
    - 100 g cukru pudru
    - 1-2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.4 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Rożki z ciasta francuskiego z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowe ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów a następnie wkładamy po 3-4 maliny i składamy na pół tak aby ciasto stworzyło trójkąt. Dociskamy mocno rogi i zagniatamy widelcem jak pierogi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez 15 minut.
  • 2. Do szklanki dodajemy cukier puder i stopniowo sok z cytryny do uzyskania lukru o gęstości jaką potrzebujemy. Jeśli chcecie uzyskać lukier mniej gęsty można dodać jeszcze łyżeczkę ciepłej wody. Wystudzone rożki polewamy gotowym lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować