Rożki orzechowe-świąteczne

4.89 (218 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Ciasteczka są każdego roku na świątecznym stole, bez nich nie wyobrażam sobie świąt.

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    25 dag prawdziwego masła o temp.pokojowej.
    15 dag cukru pudru
    15 dag orzechów mielonych
Wystaw ocenę:

4.89 (218 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rożki orzechowe-świąteczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko razem zagnieść,formując rożki lub pałeczki.
  • 2. Piec na wysmarowanej blaszce (lub wyłożonej papierem pergaminowym) przez około 10-15 minut,w temp. 200 stopni.

Porady

Gdyby ciasto było zbyt kruche,wtedy dodać trochę tłuszczu lub białka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować