Rozgrzewająca zupa z mięsem mielonym

4.49 (162 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Syte, treściwe danie idealne na chłodne dni.

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5l bulionu
    500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    200g mięsa mielonego z indyka
    2 średnie cebule
    olej
    2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    puszka pomidorów bez skórki
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    2 papryczki jalapeno
    natka pietruszki
    1 słodka papryka
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    majeranek
    zioła prowansalskie
    kolendra mielona
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rozgrzewająca zupa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy mięso (wieprzowe+indyk) i smażymy do zmiany koloru mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
    W garnku doprowadzamy do wrzenia bulion i przekładamy całą zawartość patelni wraz z mięsem do garnka. Kroimy paprykę słodką i pikantną i dodajemy je do garnka wraz z zielem angielskim oraz liściem laurowym i dodajemy puszkę pomidorów bez skórki . Na sitku odcedzamy kukurydzę i fasolę i przelewamy je zimną wodą. Przekładamy do garnka. Doprawiamy do smaku-pamiętając, że pieprzu oraz majeranku ma być dość sporo. Gotujemy jeszcze około 10-15 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować