Rozgrzewająca zupa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy mięso (wieprzowe+indyk) i smażymy do zmiany koloru mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
W garnku doprowadzamy do wrzenia bulion i przekładamy całą zawartość patelni wraz z mięsem do garnka. Kroimy paprykę słodką i pikantną i dodajemy je do garnka wraz z zielem angielskim oraz liściem laurowym i dodajemy puszkę pomidorów bez skórki . Na sitku odcedzamy kukurydzę i fasolę i przelewamy je zimną wodą. Przekładamy do garnka. Doprawiamy do smaku-pamiętając, że pieprzu oraz majeranku ma być dość sporo. Gotujemy jeszcze około 10-15 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Komentarze