Rosół z mieszanką orkiszową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny rosół.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ćwiartka z kurczaka
    3 l wody
    1 duży pęczek włoszczyzny
    1/2 łyżeczki kurkumy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    4 woreczki mieszanki orkiszowej ( orkisz, vermicelli, pomidory)
    woda do gotowania mieszanki

Rosół z mieszanką orkiszową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny.
    Gotujemy przez 1 godzinę. W tym czasie myjemy warzywa, obieramy i kroimy. Cebulę obieramy, opalamy i wkładamy z warzywami do rosołu. Gotujemy przez około 2 godziny. Na końcu doprawiamy do smaku.
    W drugim garnku gotujemy mieszankę orkiszową według instrukcji na opakowaniu. Rosół podajemy z ugotowaną mieszanką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy