Zapraszam na smaczny, domowy i rozgrzewający rosół. Rosół przygotowałam na udkach z kaczki. Wyśmienicie smakuje z makaronem orkiszowym. Polecam.
3 godz.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 udka z kaczki
3 l wody
1 duża pietruszka
6 marchewek
1 mały por
kawałek selera
sól do smaku
pieprz do smaku
1/3 łyżeczki kurkumy
1 op makaronu orkiszowego
woda do gotowania makaronu
sól
olej
Rosół na udkach z kaczki z makaronem orkiszowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka myjemy i wkładamy do zimnej wody, zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 godziny i zbieramy szumowiny.
W tym czasie warzywa myjemy i osuszamy, obieramy i kroimy. Wkładamy do gotującego się rosołu i gotujemy do miękkości warzyw. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany rosół podajemy z makaronem.
Komentarze