Rosól kluskami kładzionymi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubiona zupa mojego męża i syna

  • 60 min

Składniki:


  • 3 kurze skrzydełka
    3 marchewki
    pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    cebula
    2-3 liście laurowe
    ziele angielskie
    kilka liści lubczyku
    pietruszka
    3 jajka
    mąka
    sól, pieprz

Rosól kluskami kładzionymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone skrzydełka zalać zimną wodą i zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy.Gotować rosół na małym ogniu przez 1,5 godziny. W osobnej miseczce rozbić jajka, roztrzepać, dodać sól i mąkę. Zrobić gęste ciasto. Dużą albo małą łyżką ( w zależnośći od upodobań) formować kluski i kłaść na gotujący się rosół. Gotować jeszcze kilka minut. Posypać natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy