rosół drobiowy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

mysle ze nie ma lepszej zupki niż rosołek;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA:
    - udka kurczaka: 2 sztuki
    - marchewka pokrojona w kostkę: 2 sztuki
    - cebula duża: 1 sztuka
    - pietruszka korzen mała: 1 sztuka
    - seler korzeniowy: 1 plaster
    - sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy do smaku: 1 szczypta
    - por biała część: 0.5 sztuki
    - pietruszka natka: 0.5 pęczka
    - lubczyk świeży liść: 1 sztuka
    - ugotowany makaron nitki: 0.5 opakowania
    - woda lub bulion warzywny: 1 litr
    - vegeta lub kucharek: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosol 1. udka kurczaka myjemy i wkladamy do wody lub bulionu dodajemy marchewke,cebule opalona na gazie ,pietruszke por i seler kroimy w kawalki i rowniez dodajemy do bulionu oraz dwa liscie laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego oraz zwiazana w peczek natke pietruszki i lubczyku.gotujemy na malym gazie .gdy na wierzchu rosolu pojawi sie piana tzw. szumowiny zdejmujemy je delikatnie lyzka i nadal gotujemy rosolek na malym gazie nie pozwalajac by zawrzal wtedy bylby metny .rosol przyprawiamy do smaku sola pieprzem mozna tez vegeta podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować