Rosół drobiowy z zieleniną

4.5 (140 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Ile kucharek tyle przepisów na rosół. Najbardziej lubiany u mnie jest rosół drobiowy z zielonymi dodatkami.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • kura duża 1/2 szt
    skrzydło indyka 1 szt
    marchew 2 szt
    natka pietruszki 1 pęczek duży
    por 1 szt średnia
    lubczyk 2-3 gałązki
    cebula 1 szt średnia
    pieprz w ziarnach ok10 szt
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół drobiowy z zieleniną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso(najlepiej ze swojskiej kury) umyć, zalać wodą i postawić do gotowania. Dodać obraną i umytą marchew, troszkę posolić,dodać ziarenka pieprzu i gotować na małym gazie.
    Por oczyścić i opłukać razem z natką pietruszki i dodać do rosołu. Gotować do miękkości mięsa cały czas na wolnym ogniu ok 2 godz.
    Pod koniec gotowania dodać opieczoną na suchej patelni cebulę(może być z łupiną)i dalej gotować. Doprawić do smaku.

    Podawać z makaronem choć można też z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować