Rosół drobiowo wołowy

5 (145 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny klarowny rosół wołowo drobiowy, rosołek wyszedł przepyszny dzięki dużej ilości świeżych warzyw prosto z grządki

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wołowiny np pręgi
    porcja rosołowa
    2 marchewki
    cebula duża
    pietruszka korzeń
    2 liście kapusty włoskiej
    liść jarmużu
    4 liście selera
    2 ząbki czosnku
    kawałek pora
    pieprz
    sól

    makaron
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Rosół drobiowo wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rosół 1. Wołowinę przekładamy do garnka i zalewamy ok 3 litrami zimnej wody, gotujemy ok 40 minut po tym czasie dodajemy porcję rosołową, cebulę przekrawamy i przypalamy na kuchence lub suchej patelni, do wywaru dodaje pora pokrojonego, marchewki i pietruszki w słupki, liście jarmuża, kapusty włoskiej oraz selera, obrany czosnek, pamiętając aby cały czas zbierać szumowiny
  • 2. Cały wywar gotujemy na maleńkim ogniu 2 godziny, dosłownie ma tylko pyrkać pod przykryciem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
  • 3. Po tym czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i podajemy z gorącym rosołkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować