Rollsy z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś w mojej propozycji rollsy z ciasta francuskiego, które idealnie pasują jako przystawka na spotkanie ze znajomymi jak i na obiad podawane z sosem.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Do wykonania rollsów potrzebujesz (ok. 16 szt):
    – 1 szt ( 375 g ) ciasta francuskiego ( 1417,5 Kcal )
    – 200 g cebuli ( 79 kcal )
    – 300 g boczku wędzonego w plastrach ( 1032 Kcal )
    – 160 g sera żółtego ( 534,4 Kcal)
    – 200 g serka śmietankowego ( 436 Kcal )
    – 15 g czosnku ( 24 kcal )
    – sól i pieprz do smaku
    Łącznie kcal: 3522,9
    Jeden rolls kcal: 220,1
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Rollsy z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy boczek na bok i na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. W między czasie ścieramy ser żółty. W misce łączymy serek śmietankowy, ser żółty, podsmażone składniki i dodajemy sól i pieprz. Powstałą masę rozprowadzamy na ciasto francuskie i zwijamy w rulon, który dzielimy na 16 równych części. Układamy rollsy na blaszce i pieczemy w piekarniku przez 20 min w 200 stopniach. Smacznego !

    https://milycooking.pl/rollsy-z-ciasta-francuskiego/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować