Rollsy jajeczne

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na bardzo prostą i niebanalną przekąskę z wykorzystaniem dowolnej pasty warzywnej i jajek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    mały słoiczek dowolnej pasty warzywnej lub hummusu
    2 łyżki suszonej natki pietruszki
    2 łyżeczki oleju rzepakowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rollsy jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dokładnie roztrzepujemy w misce, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy suszoną natkę pietruszki. Patelnię do naleśników rozgrzewamy z łyżeczką oleju rzepakowego. Połowę masy jajecznej wylewamy na patelnię i dokładnie rozprowadzamy, przykrywamy pokrywką. Smażymy przed 2-3 minut i przekręcamy na chwilę na drugą stronę. Jajecznego naleśnika przekładamy na deskę i w ten sam sposób smażymy drugiego.
    Naleśniki smarujemy hummusem lub ulubioną pastą warzywną i zawijamy ciasno w rulon. Kroimy, nabijamy na wykałaczki. Dekorujemy zieleniną, pomidorkami koktajlowymi, itp. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować