Roladki ze szpinakiem i jajkiem

5 (144 ocen)

Idealne roladki na każdą okazję ..........

Składniki:


  • 1 mała podwójna pierś z kurczaka
    sól morska
    czarny pieprz
    Farsz :
    1 łyżka masła
    2 garście świeżego szpinaku
    2 ugotowane na twardo jajka
    sól morska
    czarny pieprz
    Dodatkowo :
    1 rozbełtane jajko
    1 szczypta soli
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Roladki ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i rozciąć na dwa jak największe płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Na patelni roztopić masło, wrzucić szpinak i chwilę go przesmażyć. Do szpinaku za pomocą siatki do jarzyn wkroić jajka, doprawić do smaku i wymieszać nadzienie. Na filety rozłożyć po porcji farszu i zawinąć w rolady.
  • 2. Każdą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i mocno zawiązać. W rondelku zagotować tyle wody aby po włożeniu pakunków zakryła je. Roladki gotować około 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć paczuszki z wody i uważając aby się nie poparzyć wyjąć roladki z folii. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w bułce tartej, potem zamaczać w jajku i znowu w bułce. Smażyć z każdej strony do zrumienienia się panierki.

Porady

Jeśli ktoś woli roladki można spożywać zaraz po ugotowaniu, będą bardziej dietetyczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować