Roladki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Roladki dla miłośników szpinaku.

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    mrożony szpinak
    ser feta
    2 małe ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    masło

Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy i usuwając błonki dzielimy nas mniejsze kawałki. Rozbijamy delikatnie mięso a następnie solimy i pieprzymy z dwóch stron. Szpinak wrzucamy na patelnie, dodajemy sól, pieprz oraz przecisnięty przez praske czosnek. Dusimy kilka minut a następnie dodajemy rozdrobniony ser feta, odstawiamy do wystudzenia. Masą smarujemy filety i zwijamy roladki pomagając sobie nicmi albo wykałaczkami (masa wypływa). Na dużej patelni rozpuszczamy masło i smażymy roladki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy