Roladki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Korzystając z sezonu na szpinak, dania z jego dodatkiem komponuję w taki sposób aby smakowały całej rodzinie. Te roladki są bardzo soczyste i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • Roladki ze szpinakiem:
    Składniki:
    - 1/2 kg schabu wieprzowego,
    - 20 dag szpinaku,
    - 1 por,
    - 1 ząbek czosnku,
    - sól,
    - pieprz,
    - papryka słodka,
    - łyżka masła,
    - 1 szklanka mąki pszennej tortowej,
    - 3 łyżki posiekanego świeżego kopru.

Roladki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry a następnie rozbijamy młotkiem, oprószamy solą, pieprzem, papryką słodką, odkładamy.Szpinak siekamy razem z porem, następnie wrzucamy na patelnię i przesmażamy 3 minuty na łyżce oleju, solimy, pieprzymy, wciskamy czosnek, dodajemy koper, chłodzimy. Każdy plaster mięsa smarujemy masą
    szpinakową, zwijamy w rulon, panierujemy mąką i smażymy na małym ogniu na złoto przez 15 minut.

Porady

Schab wieprzowy możemy zastąpić piersią z kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy