Roladki ze schabu z boczkiem i serem

4.28 (250 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czy schab zawsze musi być w postaci panierowanych kotletów, czy pieczony ze śliwką? Nie musi! Z powodzeniem można wyjść poza schemat. Roladki ze schabu z boczkiem, to proste do przygotowania danie, które z pewnością urozmaici monotonną dietę. Wystarczy rozbić plastry schabu, przełożyć je ulubionymi składnikami,

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego (o grubości 1-go cm)
    6 cienkich plastrów boczku
    6 słupków czerwonej papryki
    6 plastrów szynki
    6 plastrów żółtego sera
    pomidorowe pesto
    oliwa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.28 (250 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Roladki ze schabu z boczkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso opłukać, osuszyć, rozbić przy pomocy tłuczka, oprószyć solą i pieprzem.
    2.Na każdym plastrze schabu rozsmarować łyżeczkę pesto, ułożyć po plasterku szynki, sera oraz po słupku papryki.
    3.Mięso zwinąć w rulon, a następnie każdą z roladek zawinąć w plaster boczku.
    4Tak przygotowane roladki usmażyć delikatnie na patelni a później umieścić w naczyniu żaroodpornym i delikatnie skropić je oliwą.
    5.Potrawę włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec pod przykryciem ok. 60 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę, aby mięso delikatnie się zrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Schab Sery Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki ze schabu z kaszą  i grzybami

To może cię zainteresować