Roladki z suszonymi śliwkami

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Suszone śliwki zwykle podaje się ze schabem. Ponieważ wolę drób, zastąpiłam wieprzowinę kurczakiem.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 10 dag suszonych śliwek
    ● przyprawa do kurczaka
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
    ● łyżka mąki
    ● 1/2 kostki rosołowej, np. drobiowej
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z suszonymi śliwkami 1. Filety myjemy i osuszamy,
    kroimy w poprzek w cienkie
    płaty. Delikatnie rozbijamy
    i oprószamy przyprawą.
  • Roladki z suszonymi śliwkami 2. Śliwki kroimy w paski.
    Układamy na każdym płacie.
    Mięso zwijamy w roladki. Spinamy
    wykałaczkami lub owijamy
    bawełnianą nicią.
  • Roladki z suszonymi śliwkami 3. Roladki panierujemy w rozkłóconym
    jajku i bułce tartej.
    Smażymy na oleju.
  • Roladki z suszonymi śliwkami 4. Kostkę rosołową kruszymy
    i rozpuszczamy w 1/2 szklanki
    wrzątku. Roladki wyjmujemy
    z patelni. Do pozostałego
    tłuszczu wsypujemy mąkę,
    energicznie mieszamy. Wlewamy
    bulion. Zasmażkę gotujemy
    do zgęstnienia. Polewamy
    roladki i podajemy
    z kuskusem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować