Roladki z pieczarkami i serem

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Delikatne roladki z piersi kurczaka

  • 15 min

Składniki:

  • -2 duże piersi z kurczaka
    -200g pieczarek
    -1 cebula
    -50g żółtego sera
    -sól
    -pieprz
    -przyprawa do kurczaka po węgiersku
    -bułka tarta
    -jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy i rozcinamy wzdłuż, tak aby powstały 4 cienkie płaty, lekko rozbijamy tłuczkiem , smarujemy jedną stronę płata przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki.
  • 2. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę i podduszamy na wolnym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Ser żółty ścieramy na tarce, na grubym oczku.
  • 4. Wyciągamy mięso z lodówki i na każdym płacie kładziemy łyżkę farszu i posypujemy serem.
  • 5. Zawijamy mięso, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na wolnym ogniu.
  • 6. Smacznego

Porady

Jak roladki nie chcą się trzymać można spiąć wykałaczką po zwinięciu mięsa, przed smażeniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować