Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem

4.99 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - mięso mielone wołowe - 500 g
    - jajko - 1 szt
    - cebula - 1 szt
    - czosnek - 1 ząbek
    - bułka tarta - ok. 4 łyżki
    - wędlina ( plastry ) - 4 szt
    - ser żółty ( plastry ) - 4 szt
    - jabłko - 1 szt
    - sól
    - pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i posiekaną drobno cebulą , czosnkiem.

    Dodajemy sól , pieprz oraz bułkę tartą.

    Wyrabiamy jednolitą masę

    ( jeśli mięso nie będzie się kleić możemy zwiększyć ilość bułki tartej).

    Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.

    Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.

    Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.

    Na patelni rozgrzewamy olej.

    Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy ok. 10 minut obracając od czasu do czasu , by nie dopuścić do przypalenia.

    Podajemy gorące np. z opiekanymi ziemniaczkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Mięso mielone Mięso Nadzienie Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować