Roladki z mięsa mielonego nadziewane serem i szynką

4.48 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciekawy sposób na mięso mielone

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    sól, pieprz
    40 g parmezanu
    40 g bułki tartej
    1 jajko
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki Ser

Roladki z mięsa mielonego nadziewane serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą,parmezanem ,natką pietruszki doprawiamy solą i pieprzem. Wyrobione mięso wykładamy na papier do pieczenia i równomiernie rozkładamy nie za cienko (żeby szło zwinąć w roladę) na mięsie układamy plastry sera a na ser plastry szynki i zawijamy w roladę. Odkładamy na 2 godz do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy mięso i kroimy w 5 cm kawałki. Układamy na blaszce wylożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st C 30 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Natka pietruszki Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować