Roladki z łososia

4.5 (165 ocen)

  • 15 min

Pyszna, szybka przekąska dla niespodziewanych gości

  • 15 min

Składniki:

  • 8 plastrów wędzonego łososia
    około 15 dag twarogu
    2-3 rzodkiewki
    1/4 średniego ogórka
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka szczypiorku
    2-3 łyżeczki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Roladki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki i obranego ogórka pokroić w małą kostkę. Szczypiorek i koperek drobno posiekać.
  • 2. Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać rzodkiewkę, ogórek, zieleninę i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Farsz wykładać na plastry łososia i zawijać w roladki.

Porady

Twaróg można zastąpić białym serkiem kanapkowym np. śmietanowym lub chrzanowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować