Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą

4.46 (198 ocen)

  • 20 min

Sposób na wykorzystanie pysznego połącznia szpinaku i sera feta

  • 20 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    pół opakowania mrożonego szpinaku
    150 g sera feta
    2-3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.46 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dusimy na patelni i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ser feta i mieszany z przygotowanym szpinakiem, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (uważać gdyż feta jest wystarczająco słona).
    Każdy filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na połowę i delikatnie rozbijamy tak aby powstały nam 4 cienkie kotleciki, oprószamy solą i pieprzem. Na środek każdego nakładamy przygotowaną masę szpinakową i zawijamy. Gotowe roladki obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Porady

Roladki można zapiekać w piekarniku. Zamiast panierki owijamy je plasterkami boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować