ROLADKI Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I FETĄ

4.5 (143 ocen)

Roladki te zjedzą nawet najwięksi wrogowie szpinaku. Mięsko jest miękkie soczyste i pyszne. W sam raz na niedzielny obiad.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    -120 g mrożonego szpinaku w brykiecie
    -100 g sera typu feta
    -2 ząbki czosnku
    -2 dość duże pojedyncze piersi z kurczaka
    -1 jajo -3-4 łyżki bułki tartej
    -pieprz
    -olej do smażenia
    -łyżka margaryny
    DODATKOWO: -wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mhvkc5 1. 1.Na patelni rozgrzewamy margarynę. Wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy go aż całkowicie odparuje z wody. Następnie dodajemy fetę, szczyptę pieprzu i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smażymy aż ser całkowicie się rozpuści, połączy ze szpinakiem, a wszystko zgęstnieje. Zostawiamy do ostygnięcia.
  • image-1bpvv2k 2. Filety z kurczaka rozbić delikatnie, tak aby zajmowały jak największą powierzchnię. Mięsa nie porwiemy jeżeli rozbijać będziemy przez folie spożywczą. 3.Na piersi nakładamy po porcji szpinaku z serem, rozkładamy równomiernie pomijając brzegi. Zwijamy roladki i aby się nie rozpadły podczas smażenia spinamy wykałaczkami.
  • image-1m5xt0b 3. Roladki panierujemy w jajku i bułce, a następnie smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
  • image-0rq7mfd 4. Kiedy roladki się zrumienią, przekładamy je do naczynia żaroodpornego i dopiekamy w piekarniku przez 15 min w 180 st.C. 6. Roladki można podać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować