Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne drobiowe roladki z żurawiną i fasolką szparagową.

Składniki:

  • 3 szt piersi z kurczaka mniejsze
    50 g fasolka szparagowa zielona
    żurawina
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    mąka do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, wyjąć z wody i ostudzić. Piersi oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić z każdej strony, posolić, popieprzyć a stronę wewnętrzną roladki oprószyć słodką papryką. Ułożyć zielone fasolki i żurawinę suszoną. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladki w mące i smażyć na złoto z wszystkich stron na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować