Roladki z kurczaka z orzechami, czosnkiem, szczypiorkiem i parmezanem na sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy, rozcinamy, aby powstał duży płat. Nacieramy rozgniecionym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 min do lodówki.
2.Orzechy drobno siekamy, wykładamy na filety, posypujemy parmezanem, posiekanym szczypiorkiem i ciasno rolujemy. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką.
3.Filety umieszczamy w naczyniu go gotowania na parze i gotujemy kilka minut, aż mięso będzie miękkie. Odstawiamy do wystudzenia.
4.Mieszamy jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Wylewamy na talerz. Fileta kroimy w plasterki, wbijamy w każdy wykałaczkę i układamy na sosie. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Komentarze